Annullér [x]
    Upload foto Upload   Log på Log på   Bliv medlem Bliv medlem   Mere...

Forum menu:Fotoudstyr

Fotografering

Efterbehandling

Kommercielt & forretning

Fototure

Frikvarter

Forslag & fejl

Generel informationTorben

Oprettet: 2013-12-02 - 20:12


Photosho CC
Hvad er forskelen på hotoshop CC og Adobe Elements 12?


jakobdam

Oprettet: 2013-12-03 - 08:24


Der er ret stor forskel - Elements hører til "light"-serien, hvor Photoshop CC erstatter Photoshop CS6. Derudover er CC faktisk en "Extended" så man får en masse smarte 3D-features med. 

Elements har eks. ikke muligheden for at køre visse color modes, hvilket kan være fatalt hvis man arbejder med fine art print, idet man således ikke får et præcist indblik i hvordan ens værk vil se ud når det udskrives.

Elements har heller ikke actions; dvs. det vi i Word og Excel ville kalde makro'er. Du kan spare en god portion tid med Actions når du batch processererer.

Elements mangler channels; det gør at en række teknikker er umulige at udføre i Elements, heriblandt en superhurtig fritlægningsmetode hvor du manipulerer kanalerne for at lave en hurtig fritlægning. 

En række fede filtre findes heller ikke til Elements, såsom Lens Blur, der imiterer bokeh og DoF virkning; ret fint hvis du ikke har et objektiv der kan blænde nok op til at give den ønskede lave DoF, eller hvis du bare vil være kreativ med det.

Der er også mange layer styles der mangler i Elements - og sådan kan listen blive ved...

 

Du kan vel sammenligne det lidt med forskellen på en VW Up og en Passat. :)


Torben

Oprettet: 2013-12-03 - 10:14


Tak for svaret Jakob.
Jeg er nybegynder i billedbehandling, bortset fra de justeringer man kan lave i Picasa. Når jeg har lavet udstillinger har det været med en hjælper i et trykkeri.
Nu er jeg som pensioneret blevet næsten fuldtids fotograf, og jeg har anskaffet Elements 12 og i 30 dage prøvet Lihtroom. I går skulle jeg tage stilling til køb af Lightroom, og fik et tilbud på 91 kr./mdr. for CC og Lightroom. Det har jeg købt, men cc har en lidt anderledes brugerflade. Jeg mangler de paneler, som jeg lige er begyndt at vænne mig til i elements 12.
Dit svar tyder på, at jeg indtil videre skal køre videre med alle tre programmer, eller skal jeg forstå dig sådan, at Photoshop CC har hvad element 12 har + det ekstra som du nævner? Hvis ja, så skal jeg jo ikke bruge tid i elements 12 men få lært at bruge Photoshop CC.
Lightroom er undr alle omstændigheder et fantastisk organiseringprogram. Jeg har langt over 100.000 billeder, og det er rigtig godt til at give mig overblik, så jeg kan begynde at slette nogle af alle disse billeder, jeg ikke før har haft overblik over.


jakobdam

Oprettet: 2013-12-03 - 10:24


Alt er jo op til temperament og behov.

Med dine køb du nævner, vil jeg foreslå at du sælger din Elements 12, og kun arbejder i CC. Du mister intet ved det - men får kun en masse mere. Så ja; CC kan alt hvad Elements 12 kan, og meget mere til. Og den bruger en defacto standard for genveje og brugerflade som alle i den profesionelle branche, både fotograf- og designbrancherne, kender og benytter.

Personligt hader jeg Lightroom. Jeg kan se at mange elsker det og bruger det, men sådan er jeg åbenbart ikke skruet sammen. For mig at se er det en stærkt handicapperet Photoshop med et interface der er sløvere end Bridge. I førnævnte bil-analogi er det en 15 år gammel Skoda Felicia der aldrig har fået undervognsbehandling. Men sådan er vi jo forskelligt tempereret :D 

Jeg organiserer mine ~300.000 billeder gennem Bridge - altid, og derfra behandles de i Photoshop. Dette workflow har jeg brugt siden CS2 (før det brugte jeg det gratis XnView til organisering). Jeg har så også brugt Photoshop siden version 5. Den gamle version 5, ikke den moderne CS5 - så jeg er ganske givet primet til Photoshop, og vrænger på næsen af moderne programmer såsom Lightroom af den årsag. :)


Torben

Oprettet: 2013-12-04 - 00:08


Tak igen.

Det er venligt af dig, at bruge tid på at svare mig. Jeg kender slet ikke Bridge, og vil nu se på det.

Tak for svaret.


NyboPhoto

Oprettet: 2013-12-04 - 19:13


Til gengæld er jeg en af dem som "elsker" Lightroom. Specielt efter at verison 5.2 er kommet.

Håber trods alt Jakob har prøvet den.

Torben: Jeg kan vamt anbefale denne bog - den er som en bible for mig:

Photoshop Lightroome 5 Book af Martin Evening.

Bogen er på 712 sider og en fantastisk guide med en ekstrem flot vejldning, billedesetup og tekstforklaring.

Den koster godt kr. 400 og kan købes hos Saxo.

http://www.saxo.com/dk/the-adobe-photoshop-lightroom-5-book_martin-evening_paperback_9780321934406

 


PeterPan

Oprettet: 2015-02-15 - 21:39


Hej 

Lightroom har jeg prøvet, men føler at den tager styring af filadministrationen fra mig og binder mig til Ligthroom, jeg har et velfungerende filsystem, så det er den primære årsag til at jeg har fravalgt det. Jeg bruger SC5 i en 64 bit version (på Windoes 7 64bit), sammen med Bridge, det æder filer i en hastighed der er mega hurtig, selv med filer på ca. 20 mb og så kan det stort set alt hvad måtte ønske sig, men SC5 er dyr i anskaffelse.

  


JensOleM

Oprettet: 2015-02-15 - 23:49


Det som jeg savner mest i Element som er i PS er pentool som jeg af og til bruger til fritlægning, mest ifbm. arbejdet.
Mvh. Jens Ole


PeterPan

Oprettet: 2015-02-22 - 09:41


hej Torben

hvor har du fået et så godt tilbud på 91kr/mdn ?

det lyder rigtig billigt, jeg skal til at opgradere mit software, så det lyder interessant!

hilsen PeterPan


jakobdam

Oprettet: 2015-03-19 - 11:12


Peter Pan >>

https://creative.adobe.com/plans/photography


Henrik

Oprettet: 2016-08-29 - 07:16


Man skal huske på at det er ikke alle der har midler til at købe de dyre fine programmer,

jeg har LR fordig jeg fik varme penge til bage så er LR bar ok her,

for at holde styr på mine billeder så beuger jeg http://www.faststone.org/FSViewerDetail.htm  og dette program har jeg brugt i mange år.


TorbenSonne

Oprettet: 2021-02-07 - 10:33


må jeg henlede opmærksomheden på raWtherapee og GIMP. Begge gratisprogrammer og , syntes jeg , rigtig gode.


KurtLund6624

Oprettet: 2021-02-12 - 16:52


Adobe Elements 2020 & 2021 har actions ! 

Men som nybegynder er Adobe Elements rigeligt at starte med, CC kan noget som PSE ikke kan og PSE kan nogle ting som CC ikke er god til, PSE er meget nemmere at gå til. 

Men til normalt 775 kr for PSE og 1104 kr for Adobe Creative Cloud er det værd at overveje Adobe Creative Cloud, da man får CC og Lightroom plus en del andre ting med, og som bliver ofte opdatet hvad sjældent sker med PSE bliver PSE dyrere end Adobe Creative Cloud. Når PSE er ca 6-8 måneder gammelt kommer der ikk eopdate til den mere og det vil sige hvis du køber det sidste nye eks Canon kan PSE ofte ikke behandle disse raw filer pga manglende opdate..


Kun registrerede medlemmer kan skrive indlæg.Det er gratis at blive medlem. Klik her
© PXO.dk   |   v1.0   |   2013   |   Web design og programmering af Jakob Dam   |   ONLINE LIGE NU: 99